Så er der Jazz i Trekanten – kultur der rykker nedefra

JAZZ I TREKANTEN er navnet på hele Trekantområdets nye jazzfestival, der finder sted sidste uge i august 2015, fra 21. til 30. august. Her vil de præsentere kvalitetsjazz for enhver smag i alle 6 kommuner i Trekantområdet, Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle.Af Kim, Designbutik Kolding

Initiativtager Karsten Bech fra Jazz6000 forklarer hvorfor han har lyst til at starte en ny jazzfestival:

”Vi har allerede flere velfungerende jazzforeninger i Trekantområdet, og ved at samle kræfterne kan vi præsentere et samlet og stort program af kvalitetsjazz der dækker alle genrer og ramme en hver smag. På den måde kan vi nå ud til endnu flere mennesker i hele Trekantområdet, og vise hvor mangfoldigt jazzmusik er.

Vi har også mulighed for at arrangere mange og større koncerter, som kan tiltrække jazzinteresserede fra både ind- og udland, og dermed vise at Trekantområdet er en betydelig kulturmetropol.

Gennem festivalen arrangerer vi desuden flere koncerter med lokale musikere og laver jamsessions efter flere af koncerterne, hvor professionelle musikere fra en af aftenens koncerter deltager, og støtter på den måde det lokale musikmiljø.”

Festivalen præsenterer i år mere end 40 koncerter, der tæller navne som Benny Green, Carsten Dahl/Alex Riel Kvartet, Anders Blichfeldt, Henrik Gunde, Magnus Hjorth Trio, Kansas City Stompers, Bremer/McCoy, Allan Mortensen m. Jens Jefsen Trio, Radio Timbuktu og Charlie Parker Tribute.

Festivalen afholdes for første gang den sidste uge i august i 2015, og de har allerede nu ambitioner om, at den ikke blot skal fortsætte de kommende år, men også at den skal vokse. Deres mål er, at blive blandt de 3 største jazzfestivaler i Danmark med betydelig tilskuerantal fra både ind- og udland inden for de næste 5 år.

Besøg Jazz i Trekanten og se programmet her

Perspektiv

Jeg synes det er et fantastisk initiativ at bringe kvalitetsjazz til folket igennem et sådant samarbejde i Trekantsområdet. En masse mennesker der brænder for et område og at dele det med andre. Jeg tror på at de bedste initiativer kommer nedefra, og er med til at udvikle kulturen i hele området. Så støt det ved at gå til koncerterne.

De hører også gerne fra dig hvis du er interesseret i at deltage i arbejdet fremover, eller hvis du kender til en sponsor, som er interesseret i at få sit navn forbundet med kvalitetsjazz for enhver smag.

Og så elsker jeg bare deres logo som er lavet af grafisk designer Mette Hoejgaard Jensen

Det er lidt frækt ik´? 🙂