GoBuddy i Kolding – kickstarter fremtidens iværksættere

Det Kommunale system kan gøre noget, men det er det private initiativ og ildsjælene der skal løfte resten. Læs her om hvordan GoBuddy Entrepreneural Weekend hjælper til med at skabe fremtidens iværksættere. 

Man skal lede længe efter nogen der brænder så meget for Kolding, studiemiljøet og iværksætteri som Amanda Nielsen. Amanda er direktør for og har startet GoBuddy, som igennem mange år har været med til at skabe fantastiske rammer for studielivet i byen, og nu har 100% fokus på at stimulere iværksætterlysten og evnerne blandt Koldings studerende – danske som udenlandske.

Blandt andet har GoBuddy igennem de seneste år stået for at gennemføre GoBuddy Entrepreneural Weekend med stor succes. Deltagerne står i kø for at komme med, og kommer ud med en forretningsidé der er blevet både udviklet og testet over en weekend. Flere af dem går videre med deres idéer.

Jeg bad Amanda fortælle mere om GoBuddy Entrepreneural Weekend, i forbindelse med den seneste der løb af stabelen i november.

Læs mere GoBuddy Entrepreneural Weekend på gobuddy.dk, og følg med på facebook siden. Her kan man også som studerende finde ud af hvordan man melder sig til.

Nedtællingen er officielt begyndt

Af Amanda Nielsen, Direktør og grundlægger, GoBuddy I/S

– ikke nedtællingen til jul, som mange ellers går og tæller ned til på denne årstid, men til dette efterårs GoBuddy Entrepreneurial Weekend d. 20-22 november 2015. For 65 studerende på de videregående uddannelser i Kolding, kan denne weekend nemlig være vendepunktet for livet, som de ellers har kendt det indtil nu.

For sjette gang afholdes GoBuddy Entrepreneurial Weekend, hvor fokus vil være på iværksætteri samt tværfagligt netværk blandt de studerende i Kolding. Skabertrangen vokser kontinuerligt og starter tidligere i livet end før. Man kan ofte læse de gode historier med driftige unge mennesker der har været CVR registreret, siden deres 18 års fødselsdag og nogen været erhvervsaktive og idegenererende endnu tidligere.

Men når man står med den gode ide, er det ikke altid at man selv har alle kompetencerne der skal til for at udvikle og realisere den. Derfor er det vigtigt at have et netværk, hvor man eventuelt kan finde dette og udvikle sammen og derved nå nye højder.

”Great minds think alike, small minds rarely differ.”

Ved at studerende med forskellige studiemæssige baggrunde mødes for at idegenerere og udvikle får skabelserne flere perspektiver, bliver gennemtænkt og gennemarbejdet således at succesraten er større.

Det er derfor essentielt at skabe netværk på tværs af uddannelsesinstitutionerne, således at man som studerende kommer ud med et bredt netværk der kan bruges i det efterfølgende erhvervslivs. Ud over det brede faglige perspektiv bidrager weekenden også med et kulturelt aspekt. Det hele foregår nemlig på engelsk eftersom Kolding er en voksende international studieby og man derved kan gavne af internationale relationer og erfaringer ved at inddrage internationale studerende. Økonomisk globalisering indebærer øget integration og sker gennem øget samhandel og andre former for samarbejde på tværs af landegrænser og kultur.

Vidste du at udenlandske venturefonde investere flere penge i danske vækstvirksomheder end i noget som helst andet europæisk lands, set i forhold til landets størrelse?

Weekenden er opbygget som et 3 dags weekend event og er for studerende med iværksætter-ambitioner. Der fokuseres på at udvikle forretnings ideer til virkelighed ved hjælp af fagfolk fra det lokale erhvervsliv i form af foredrag og coaching. Målet er at have noget udviklet, produceret eller planlagt til søndag eftermiddag hvor der afholdes finale. Weekend set-uppet er en konkurrence, for at motivere deltagerne til at sætte farten op på projektet og få prøvet nogen kompetencer samt ideer af i løbet af weekenden.

Måden hvorpå GoBuddy Entrepreneurial Weekend kan hjælpe studerende og unge er ved at give dem den nødvendige assistance samt vejledning til at komme fremad. Dette gør vi om fredagen ved at sætte fokus på det at opbygge en forretningsplan der virker og derudover kommer sidste arrangements vinder og fortæller om deres oplevelse så man får en ide om, hvor langt man kan nå efter et kickstart i weekenden og den entrepreneurielle rejse de har været igennem. Om lørdagen kommer der forskellige mentorer, der med hver deres kernekompetencer hjælper de studerende videre i forløbet. Søndagen vil der være fordommere der kan optimere den endelige pitch således at den sidder lige i skabet til finalen.

Ideelt set skulle alle iværksættere prøve “Polar Bear Pitching”, som foregår i Finland hvor man må pitche en ide lige så længe man lyster – man skal dog stå i et iskoldt og tilfrosset vandhul imens man gør det. Det sætter ofte tempoet op og får en til at evaluere vigtigheden i de sekunder man bruger. Til weekenden bruges der dog ingen kolde gys men der udvikles dog stadig kompetencer på flere niveauer, idet der f.eks. øves i at lave en elevator pitch på 60 sekunder, hvilket for mange er en stor udfordring.

Til finalen bliver den endelige præsentation bedømt af et dommerpanel der kårer ”Den Mest Innovative Ide” samt ”Den Bedst Gennemarbejdede Ide”, der honoreres med pengepræmier samt efterfølgende yderlig rådgivning til at realisere konceptet. Alt i alt en weekend med masser af byde på

– Let’s Go (do it) Buddy!

GoBuddy Entrepreneural Weekend i tal

48 – er antallet af arbejdstimer der er til rådighed for at udarbejde en ide
65 – er antallet af deltager der udvælges til at deltage
4 – er antallet af videregående uddannelsesinstitutioner der er repræsenteret
10 – er antallet af frivillige der arrangere weekenden
14 – er antallet af professionelle erhvervsfolk der deltager
156 – er antallet af kander kaffe der i gennemsnit er blevet lavet i løbet af weekenden
8.000 – er pengepræmierne der er mulighed for at vinde
2 – er antallet af timer sidste gangs vinder sov i løbet af weekenden
26 – er antallet af virksomheder der er startet på baggrund af deltagelse i forrige weekender
0 – er det antal kr. det koster at deltage
1 – weekend skal du bruge på at kickstarte dit liv som iværksætter
20-22 – er dagene i november du kan gøre det

Se videoer fra tidligere weekender her

2012:
https://www.youtube.com/watch?v=EvCQ7ESa6UM

2013:
https://www.youtube.com/watch?v=1UKC54kkKbo

2014 forår:
https://www.youtube.com/watch?v=LNLWrOKQOTY
https://www.youtube.com/watch?v=rb3xA8Cf3xE

2014 efterår:
https://www.youtube.com/watch?v=9PlQ5MZUDMM

2015 forår:
https://www.youtube.com/watch?v=htEbtZ3YaV4

2015 efterår:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *