Restaurant Smækker Lækker – sådan sparer du rejsen til Paris

Hvad har mad med kreativitet, design og innovation at gøre? Rigtigt meget synes jeg. At leve et kreativt liv er hele vejen rundt. “Mind, body and soul”, som man siger. Der skal være noget for alle sanser, og man har brug for alle sine sanser når man skaber.

Af Kim
Donér til historien

Og sanserne kommer i spil når man besøger Smækker Lækker i Låsbygade. Presset indimellem de andre bygninger ligger den lige der og putter sig. Man fornemmer allerede hyggen udefra. Det er skævt og anderledes. Og den oplevelse bliver bare forstærket når man kommer ind. Har man teleporteret sig ned til et fransk kvarter da man gik ind af døren? Møblerne står helt tæt og stilen er en kaotisk blanding af forskellige borde, stole, og endda et par sofaer bliver der plads til.

Og personalet, duften. Mon dieu! Store smil med accent og personlighed byder en velkommen. Der er travlhed i det lille åbne køkken og bag baren fuld af flasker. Bagved har de endda fornyligt åbnet en lille “taverna”, med fokus på god vin som man kan nyde med en gang Charcuteri til.

Smækker lækker kører bla. med en fast treretters menu som også kan leveres ud af huset. Første gang får du med hjem i en pose, Cool Bag, som du betaler ekstra for. Næste gang medbringer du den bare igen og sparer de penge.

Udover dette har jeg været så heldig at have nydt deres 5 retters menu “surprise”. Mindst 5 retter. Min kæreste og jeg nåede op på 7 serveringer. De var alle små og meget lækre smagsoplevelser, der ikke behøvede ekstra tilsætning af salt. Det kan man ellers godt have en tendens til indimellem, men ikke her, det ville være en synd. Vi sluttede af med at nyde en alternativ Irish Coffee. Jeg kan ikke huske hvad den hedder, men mums. Der kan man godt blive lidt afhængig.

“Saltets univers, grøntsagernes flirten, kærligheden til mad og efterspillet i form af nøje udvalgt kaffe: ‘Signature’ er vores filosofi om de grundlæggende elementer i køkkenet”, læst på Smækker Lækkers hjemmeside

Maden er billig, men du betaler godt for vinen. Og det gør ikke noget, for den er god og stedet skulle gerne leve meget længe. Jeg glæder mig til at bringe historien bag Smækker Lækker, og vil ved lejlighed få sat et interview i stand. Ellers prøv selv at gå ned og oplev stedet og dets værter. Man føler sig meget velkommen.

Perspektiv

Jeg synes nogen gange at vi bor i en by med lidt tendens til storhedsvanvid. Kolding er altså “bare” en by i provinsen med alt det der følger. Men jeg må indrømme at der er begyndt at ske ting og sager.

Dog er mange af dem initiativer taget oppefra i systemet. Det er meget godt, et stykke henad vejen. For nogle gange pibler det der igangsættes og til tider holdes kunstigt i live oppefra, ikke ned i vores dagligdag. Derfor er det bare fedt når noget vokser nedefra ligesom Smækker Lækker. Et selvstændigt og anderledes initiativ der bliver anderledes vedkommende.

Som jeg nævnte er stemningen på stedet som man kan opleve den i et af Paris hyggelige kvarterer. Et friskt pust udefra. Når man møder sådanne steder åbner verden sig ligesom op, og man føler sig som del af noget større. Og må jeg sige, det pirrer min kreativitet, og tro på at vi også i Kolding kan hive os op over middelmådigheden og systemkultur.

Kultur starter nedefra. En by der omfavner og stimulerer det der rør sig, subkulturen, er et godt sted at bo – og man får næsten helt lyst til at blive.

 

Donationsknap

Kan du li’ vores historie? Så hjælp os med at skrive endnu flere ved at donere via Mobilepay til 
telefon 21 843 843. Selv det mindste beløb batter. 5, 10, 15 kr? Læs mere om donation, vores forretningsmodel og etik her.