Det er fedt at tegne på iPad Pro fra Apple

Læs her hvordan jeg synes det fungerer, og hvilke programmer jeg bruger og hvorfor.

Af Kim, Designbutik Kolding

Designbutik Kolding er et lokalt forankret online magasin og webshop, der lader dig møde byen og design på en ny måde.

Mød månedens sponsorer.
Donér til historierne med MobilePay
Læs mere om Designbutik Kolding

Jeg må indrømme jeg er en nørd. Jeg ejer næsten alt i Apple. Inklusive et ur. Og nu også en iPad Pro med en pen til.

Jeg har også købt den lille 12 tommers MacBook, der ikke er meget større end en iPad. Bare med et fast tastatur. Den er god at have når jeg bevæger mig rundt som selvstændig og bla. skal skrive artikler til Designbutik Kolding.

Men så kom iPad Pro. Og jeg kan godt lide at prøve ting af. I dette tilfælde omtaler Apple den som en mulig erstatning for din computer iøvrigt. Jeg har dog nogle behov, som den har svært ved at dække. Såsom nogle af de grafiske programmer jeg er afhængig af.

Den kan dog noget min computer ikke kan. Jeg kan tegne på den. Og lave noter. Og til det har Apple designet en helt ny pen. Apple Pencil. Den og iPad pro er bygget til at fungere sammen. Og det virker. Det føles tæt på at være det samme som at bruge pen og papir. Bortset fra taktiliteten i papiret som jeg godt kan savne.

Men jeg sparer en masse papir, og ikke mindst notesbøger. Den bedste notesbog app jeg er faldet over og anvender hedder Noteshelf. Og det bedste tegneprogram, som også bliver rost meget af andre, hedder ProCreate.

IMG_0010

En af mine venner tegnet i Procreate. Nedenunder kan du se videoen af processen..

Martin ipadpro low

Igen en af mine gode venner. I dette tilfælde har jeg prøvet at tegne oveni i foto. Det er måske lidt snyd, men kræver alligevel en vis stil for at virke overbevisende som illustration.

I Procreate kan man opnå at simulere alle mulige former for tegneredskaber. Det er hurtigt og intuitivt. I min optik føles det som om det er mennesker der selv elsker at tegne, der har designet programmet.

Og det passer til mit temperament. Ikke at skulle fedte rundt med for mange forskellige redskaber. Blyanter, pensler osv. Det minder meget om dengang jeg arbejdede på reklamebureau og brugte såkaldte markere. Det er tusser man anvender i især reklamebranchen til at tegne udkast med. Ihvertfald dengang man ikke brugte så meget computer.

IMG_0042

Tegningen her lavede jeg i hånden, men har scannet den ind og farvelagt den i Procreate. Den har jeg brugt ifbm et projekt jeg laver sammen med Kolding Kommune og Elverdal

Min svigerfar blev også lige et villigt offer, da han spurgte om jeg ikke også ville tegne ham. Her i "blyant" stil.

Min svigerfar blev også lige et villigt offer, da han spurgte om jeg ikke også ville tegne ham. Her i “blyant” stil. Mine børn synes også det er sjovt at tegne på den. Her er nogle af DERES tegninger, også lavet i Procreate.

Tegnet af Kamma, 9 år

Tegnet af Kamma, 9 år. Invitation til konfirmation.

Tegnet af Konrad, 7 år

Tegnet af Konrad, 7 år

I Procreate kan man også arbejde i lag og gemme sine tegninger som en video, der viser hele udviklingen af illustrationen fra start til slut. Og det er sjovt at se bagefter. Og dele. Jeg har delt nogle af mine tegninger og videoer på bla. facebook. Især videoerne bliver set rigtig mange gange.

Hvad angår Noteshelf, fungerer det rigtigt godt, at man kan oprette forskellige notesbøger til sine opgaver der, hvor de står på en virtuel “hylde”. Æstetikken i selve “stregen” når man skriver matcher også meget godt den måde det ser ud på når jeg skriver på papir. Ikke alle programmer er lige gode til det.

IMG_0051

Et eksempel på en test jeg har lavet i Noteshelf. Hvor jeg også har “puttet” et foto ind, som jeg har tegnet oven på og derefter flyttet.

Så jeg synes jeg er kommet godt igang. Og min Apple iPad Pro og min “Pencil”, som Apple kalder den, har været en god investering.

Hvad synes du. Overvejer du selv at investere i en. Eller har du allerede gjort det? Del da meget gerne nogle af de ting du laver med Designbutik Kolding, og få plads i det Kreative Hjørne. Samt på vores facebook side som du finder her. Her lægger du også dine kommentarer.

Opdatering

Der er kommet en iPad Pro i samme størrelse som de traditionelle iPad. Pennen virker også til denne, men den føles noget mindre. Jeg kan selv være i tvivl om jeg skal nedgradere, men det er smag og behag og hvilket behov du har, der må afgøre, hvad du mest er til. Den store er klart den bedste at tegne på, men den mindre mere praktisk f.eks. at tage noter på vil jeg mene. Prøv den og dan din egen mening.

 

Donationsknap

Kan du li’ vores historie? Så hjælp os med at skrive endnu flere ved at donere via Mobilepay til
telefon 21 843 843. Selv det mindste beløb batter. 5, 10, 15 kr? Læs mere om donation, vores forretningsmodel og etik her.