Jeg fik oversat en lang artikel på fiverr for under 200 kr.

Man skulle tro det ville være umuligt at noget der koster så lidt også kan være kvalitet

Af Kim, Designbutik Kolding

Designbutik Kolding er et lokalt forankret online magasin og webshop, der lader dig møde byen og design på en ny måde.

Mød månedens sponsorer.
Donér til historierne med MobilePay
Læs mere om Designbutik Kolding

På tjenesten fiverr kan man købe kreativitet for under en 50er. Som navnet antyder starter næsten alle priser på 5 dollars. Vil du have tegnet et portræt, 5 dollars. Vil du have lavet en lille video om dig selv, 5 dollars. Skal du have oversat en tekst på op til 700 ord, 5 dollars.

Det er langtfra alt, der ser lige godt ud. Men mange får gode anmeldelser. I mine øjne er der en del skrammel men skønheden findes som sagt i beskuerens øjne. Og jeg er faldet over en del, der ser meget fornuftigt ud.

For der synes at være alle mulige slags kunder til ydelserne. Både private og professionelle. Og de anmelder, hvad de får. Det giver lidt sikkerhed for at de i hvertfald ikke har været alt for utilfredse. Og en slags rettesnor for, hvem du skal vælge.

Hvorfor Fiverr?

Jeg faldt over fiverr da jeg stod for gerne at ville oversætte en af mine artikler til engelsk. Du kan læse den originale version her “Hvad kan design, og hvorfor mange virksomheder ikke TØR være ægte innovative”.

Artiklen er på lidt over 2.500 ord, og ville koste mig over tusinde kroner ved traditionelle oversættelses bureauer.

Men så søgte jeg på fiverr og fandt Lisbeth som bor og arbejder i USA. Hun har fået rigtigt gode anmeldelser på platformen. Hun tager kun 5 dollars for 700 ord. Det svarer til 30-40 kr. Jeg betænkte mig ikke ret meget før jeg lagde en bestilling på min artikel. På fiverr koster den første ydelse som regel de 5 dollars. Derudover kan man gøre tilkøb. Såsom hurtigere leveringstid eller få korrekturlæst den danske tekst oven i købet. Lisbeth har også et specialtilbud ved længere oversættelser.

Men i mit tilfælde var det dog mere enkelt at betale 20 dollars. Det gav mig ord nok til både at få oversat selve artiklen men også de ord, der indgik i noget af den infografik der er del af den.

Hvordan gør man?

Alt foregår næsten automatisk. Man afgiver sin bestilling. Betaler via pay-pal, der også virker med kreditkort, men så vidt jeg kan se skal du helst have en PayPal konto. Man skriver sine kontaktoplysninger ind og i dette tilfælde linkede jeg til artiklen på LinkedIn, hvor den bla. er publiceret.

Og så kunne jeg kun vente.

Jeg fik ikke umiddelbart en bekræftelse på min bestilling, hvilket undrer mig lidt. Måske har jeg overset den. Men efter nogle dage gik jeg ind på min konto på fiverr og der lå den oversatte artikel fra Lisbeth. Med nogle venlige ord med på vejen.

Resultatet

Jeg må sige, at jeg er imponeret. Jeg havde kun et par spørgsmål til den, som Lisbeth hurtigt kiggede på og dagen efter lå der en en opdateret version. Jeg er selv ret habil til engelsk, men ville gerne have det lille ekstra som en professionel oversættelse kan give. Og det må jeg sige jeg har fået. Det er en utrolig flot oversættelse med et sprog jeg ikke ville have været i stand til at levere.

Jeg glæder mig til at publicere artiklen på engelsk. På den måde får jeg pludseligt et meget større publikum og i hvertfald i dette tilfælde er jeg ret sikker på, at den også sprogligt vil falde i god jord.

(Den engelske oversættelse og version har jeg, siden jeg skrev denne historie, publiceret på Linkedin – læs den her)

Så jeg kan som udgangspunkt varmt anbefale at kigge på fiverr. I hvertfald Lisbeth, hvis du skal have noget oversat imellem dansk og engelsk eller omvendt. Du finder hende her på platformen:

https://www.fiverr.com/lisbethachr

Perspektivering

fiverr er et spændende tiltag i en ny tidsalder, der viser, hvordan services flytter sig fra de traditionelle kanaler til nye. Og hele verden bliver til en handelsplads for mange flere der både får muligheden for at vise, hvad de kan og tjene penge på det.

Jeg har også selv overvejet, hvordan jeg evt kan bruge platformen på samme måde til at vise og sælge nogle af mine egne ydelser.

Om ikke andet elsker jeg at tegne på min iPad. Bla. portrætter i min egen stil. Så måske kan jeg også tilbyde at lave nogen for en skilling. Kombinere min hobby med at tjene lidt penge på det. Min fornemmelse er dog også, at selv ved de lave priser, formår mange at kunne lave en ret pæn omsætning, ikke mindst på grund af de mulige tilkøb. Og så hurtig og populær f.eks Lisbeth er synes det også at kunne blive en hel god forretning. Med kunder fra hele verden, og en platform, hvor man er let at finde og nå. Og så skal man nok tænke på, at 5 dollars er flere penge andre steder end de er herhjemme.

Jeg vender i hvertfald tilbage til fiverr næste gang jeg står med en opgave af denne eller lignende karakter. Lisbeth har jeg helt sikkert tænkt mig at spørge igen.

fiverr kan tilgåes både på computer og man kan downloade en app. Det var appen jeg benyttede mig af ved bestillingen og til det meste af kommunikationen med Lisbeth

Hvad synes du? Kender du platformen, har brugt den eller kunne tænke dig at tilbyde noget på den? Er det i dine øjne et godt koncept eller er den med til at skabe “unfair” konkurrence?

Skriv dine kommentarer på Designbutik Koldings facebookside