Med Designership fra Kolding, på besøg hos Design Werck i København

På Holmen i København ligger det unikke designbutik fællesskab Design Werck. Få et kig indenfor, da Designership fra Kolding fejrede kvinders rettigheder med lamper og jordskokke suppe. Få opskriften til sidst i artiklen.

Af Kim, Designbutik Kolding

En varm torsdag i maj, fyldte Designership bilen med varer, medarbejdere og en designer, og vendte snuden mod staden. Anledningen var afholdelsen af et event, World of Women, der nogle uger før havde fundet sted hos Lisa Buhl indretning i Kolding. Her fejrede man kvindernes kampdag. Denne torsdag stod den på rettigheder, i forbindelse med konferencen Women Deliver der igennem ugen var løbet af stabelen i København.

Designership er et lokalt designfirma, der har mange dygtige danske designere og deres produkter i deres “stald”. Og eventet World of Women er udsprunget af et af produkterne, Holm lampen, med et unikt print på af 8 stærke internationale kvinder. En del af overskuddet af salget af lampen går til at støtte forskellige organisationer der arbejder for og med udsatte kvinder.

Stærke kvinder

Ligesom hos Lisa Buhl, optrådte også denne gang de to organisationer LOKK, Landsorganisation af Kvindekrisecentre og Landsforeningen for Voldsramte Kvinder, med stærke indlæg. Men derudover kom den danske leder af Women Deliver konsortiet og konferencen forbi. Lotte Hansen, er en kendt dansk politisk kommentator, der idag står i spidsen for sit eget firma Hansen Agenda Hun lagde ud med at gribe os om hjertet, da hun fortalte om de udfordringer kvinder rundt omkring i verden står med. Selv havde hun oplevet at græde flere gange under konferencen. Men vi fandt igennem de andre ud af at vi også har store problemer, og ofte i det skjulte, med kvinder der udsættes for vold herhjemme.

På den baggrund var det også sin sag for, undertegnede, designeren bag Holm Lampen, til sidst at skulle fortælle omkring denne. Om kvinderne der er illustreret på den, skabt af tegnestuen Mesterwerk. Men også historien bag det originale design. Ihvertfald blev det en meget rørende afslutning. Heldigvis kunne vi også tørre tårene væk til sidst, da der blev trukket lod om forskellige designs. Både doneret af Designership og nogle af de virksomheder der holder til og udstiller i Design Werk. Her gik købet af lodder også til det gode formål.

image

Smukke rammer

Indimellem indslagene kunne vi nyde stedet og omgivelserne, samt den gode mad der havde stået og simret det meste af dagen. Serveret i skåle af bla Rikke Hagen, som Designership sælger. Designership sælger udover disse, også Rikkes  Taste stel, som for nogle år siden vandt en pris på den største danske designmesse i Jylland, Formland.

image

image

image

Design Werk som stedet hedder, er et mødested og et showroom for dansk og skandinavisk design og designere. Derudover er stedet unikt på den måde at det udgøres af en permanent udstilling af designs, der indgår som en del af indretningen. Det vil sige at det udstillede ikke kun skal ses, men også må bruges.

Helt i tråd med også Designbutik Koldings filosofi, at design ikke kun skal snakkes om, men skal man skal kunne komme ind fra gaden og opleve det. Deraf navnet. I vores tilfælde har vi ingen fysiske rammer, men vi fortæller som her, hvor man kan gå hen for at møde det.

image

Og mødet der på Holmen, langs kanalerne med husbåde på rad og række var ekstra smukt. Ikke mindst på en sådan torsdag aften, hvor vejret viste sig fra sin bedste side og følelserne blev sat i spil.

At designe er at skabe gode historier

At designe er i sit væsen at skabe gode, men også vigtige historier man kan samles om. Hvilket dette event som Designership stod bag var et eksempel på. Og Design Werck om noget kan danne rammerne om.

Det var en dejlig dag.

Besøg Designership

Designership har Showroom i Kolding, og produkterne føres bla af Lisa Buhl Indretning

Hjemmeside

Besøgn Design Werck

Design Werk finder du Krudtløbsvej 12 på Holmen i København.

Hjemmeside

Organisationerne

Læs mere om Women Deliver, LOKK og Landsforeningen for Voldsramte Kvinder.

Holm Lampen

HOLM World Of Women lampen kan købes hos Lisa Buhl, men også her i butikken.

 

Opskrift på jordskokke suppe

Fra Meyers Mad

Det skal du bruge:
500 g jordskokker
½ løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
3 kviste timian
1 liter hønsebouillon eller vand
½ dl piskefløde
havsalt og friskkværnet peber
2-3 spsk. cidereddike
50 g chorizo
½ bundt purløg

Sådan gør du:
Skræl jordskokkerne – eftersom de er nogle små, knudrede knolde, som godt kan være svære at skrælle uden at komme til at tage for meget af, så tag den tid, det tager!

Tag to jordskokker fra til garniture, og skær resten i grove tern.

Pil løg og hvidløg, og skær også dem i grove tern. Sauter jordskokkerne let i en gryde med olivenolie sammen med løg, hvidløg og timiankviste – sauter i et par min., uden at grønsagerne tager farve.

Tilsæt bouillon eller vand, og lad suppen koge i 10-15 min., til jordskokkerne er møre. Tilsæt herefter piskefløde, og kog suppen i et par min. mere.

Tag nu suppen af varmen, og blend den glat med en stavblender, og smag først nu til med salt, peber og eddike. Hvis du tilsætter salt tidligere i processen, inden jordskokkerne er kogt helt møre, kan de være svære at blende helt ud i suppen.

Skær chorizoen ud i små tern, og steg dem let på en pande, så chorizoen bliver lidt sprød og taber lidt fedt.

Skær de sidste to rå jordskokker i små tern, og mariner dem med olivenolie, salt, peber, eddike og skåret purløg.

Server suppen i dybe tallerkner, og kom lidt rå jordskokketern, ristet chorizo og skåret purløg ned i hver portion.

TIP Du kan også tilføje stegte kammuslinger til jordskokkesuppen og servere den som forret ved et middagsselskab. Beregn i så fald 2 kammuslinger pr. mand.